ГоловнаПолітика

Ніхто не збирається нищити приватний бізнес Коломойського, - Луценко

Процедура конкурсів для призначення керівників держкомпаній має бути прозорою

Ніхто не збирається нищити приватний бізнес Коломойського, - Луценко
Фото: Макс Левин

Голова фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко вважає, що в Україні необхідно провести прозору процедуру конкурсів для призначення керівників державних компаній.

Про це він написав у своєму Фейсбуку.

Луценко підкреслив, що був одним з ініціаторів призначення Ігоря Коломойського на посаду губернатора Дніпропетровської області, але зараз бізнесменові необхідно "грати за загальними правилами".

"Він (Коломойський, - ред.) і його команда реально багато зробили для боротьби із сепаратизмом та патріотичного відродження Дніпропетровщини... За все це щира подяка. Але дуже шкода, що з'явився й інший Коломойський, який прагне будь-якою ціною залишити держпідприємства під особистим контролем. Від образ журналіста до використання озброєних людей. Це неприйнятно", - написав Луценко.

"Ніхто не збирається нищити приватний бізнес Коломойського. Але йому ( як і всім іншим олігархам) прийдеться усвідомити необхідність трансформації в крупних підприємців, які грають за загальними правилами... Одночасно має бути запропонована і негайно проведена прозора процедура конкурсів для призначення керівників державних АТ", - додав нардеп.

При цьому, за його словами, міняти керівника в "Укртранснафті" чи деінде шляхом кулуарних рішень ставленика одного олігарха на іншого теж неприйнятно. "Цивілізована країна мусить мати єдину монополію - право держави на застосування зброї для захисту закону. І кожен, хто цього не визнає, а тим більше вбиває українського силовика під час його служби - має постати перед судом", - резюмував Луценко.

Нагадаємо, 19 березня на засіданні наглядової ради "Укртранснафти" було вирішено усунути голову правління компанії Олександра Лазорка. Увечері Коломойський з озброєними людьми приїхав до офісу "Укртранснафти".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram