ГоловнаПолітика

Нардеп, який пішов від Порошенка, підозрює президента у змові з Ахметовим

Віталій Купрій обурений заявою голови СБУ

Нардеп, який пішов від Порошенка, підозрює президента у змові з Ахметовим
Фото: http://sobitie.com.ua

Народний депутат Віталій Купрій вважає, що протистояння між Петром Порошенком та Ігорем Коломойським, можливо, могло початися "на замовлення деяких олігархів", зокрема Ріната Ахметова. Про це він заявив в коментарі LB.ua.

На запитання, чи можна говорити про повноцінне протистояння президента і Коломойського, враховуючи і конфлікти довкола "Укрнафти" і "Укртранснафти", Купрій відповів:

"Можливо, так, але я вважаю, що це на замовлення деяких олігархів. Насамперед Ахметова... Є кримінальні справи, що стосуються клану Ахметова і його оточення. Але чомусь вони зараз заблоковані".

Депутат додав, що заява Валентина Наливайченка з приводу можливої причетності двох заступників Коломойського Геннадія Корбана і Святослава Олійника, а також нардепа Андрія Денисенка у справі про вбивство співробітника СБУ у Волновасі не відповідає дійсності.

"Я особисто був присутній під час допиту (заступників Коломойського і депутата - ред.), мене викликали як правозахисника... Питання про вбивство співробітника СБУ взагалі не порушувалося, тим паче, що цей злочин було скоєно тільки наступного дня після допиту. Крім того, допит проводився слідчими СБУ, порушуючи вимоги статей 36 і 216 КПК щодо "міліцейської" 349 статті Кримінального кодексу України - захоплення представника влади", - заявив він.

"Вбивства, "кришування" контрабанди, викрадення людей - це досить серйозні злочини, звинувачення в яких має бути доведено в суді. Мене обурило, що Валентин Наливайченко вже через 2 дні після вбивства називає імена підозрюваних, навіть без проведення належного слідства. Зокрема, за моїми даними, контрабанда "кришується" саме СБУ, а не чиновниками місцевих адміністрацій. Я переконаний, що пан Наливайченко зробив провокаційну заяву на вимогу президента Петра Порошенка, який фактично дестабілізує державну владу в регіоні", - упевнений депутат.

Нагадаємо, 21 березня під час виконання службового завдання у Волновасі було застрелено офіцера СБУ. Його вбили при спробі затримання трьох фур з контрабандою, які намагалися переправити на територію так званої ДНР.

У зв'язку з убивством міліції видали орієнтування на жителя Дніпропетровська Дениса Гордєєва, 1979 року народження. За неофіційною інформацією, Гордєєв є бійцем батальйону "Дніпро-1" з позивним "Адвокат" та представником дніпропетровського "Правого сектору".

22 березня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що підозрюваний разом з подільниками перевозив контрабанду, прикриваючись посвідченнями "Правого сектору" і однієї з дніпропетровських охоронних фірм.

Сьогодні голова СБУ Валентин Наливайченко заявив, що заступників Дніпропетровської обладміністрації Геннадія Корбана і Святослава Олійника, а також нардепа Андрія Денисенка підозрюють у підтримці організованого злочинного угруповання, представники якого займалися викраденням людей, контрабандою в зоні АТО і можуть бути причетні до вбивства співробітника СБУ у Волновасі.

Після такої заяви депутати Верховної Ради Андрій Денисенко, Віталій Купрій, Олександр Дубінін оголосили про вихід з фракції Блоку Петра Порошенка у зв'язку з "цькуванням дніпропетровської команди".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram