ГоловнаПолітика

Аваков дав охоронцям "Укрнафти" 24 години на роззброєння

Міністр порадив олігархам наймати Держслужбу охорони.

Аваков дав охоронцям "Укрнафти" 24 години на роззброєння

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що жодна з охоронних приватних структур не має право на вогнепальну зброю, і дав охоронним компаніям 24 години на роззброєння.

Про це міністр написав у фейсбуці.

"На вулицях міст не будуть вештатися особисті охоронні групи бізнесменів і політиків із вогнепальною зброєю. Це стосується всіх і квазіпатріотів, і реальних патріотів, і великих бізнесменів, і олігархів. І - персонально - Коломойського, Пінчука, Ахметова, Єремеєва, Суркіса, Григоришина й інших... Хочете мати охорону вашого бізнесу з вогнепальною зброєю? Строго за законом - залучайте міліцейську Державну службу охорони. Інше буде припинено. Даю всім охоронним компаніям 24 години - звільнитися від подвійних-потрійних трактувань - привести свою діяльність у бездоганну канву, відповідно до букви закону. Посилання на тривожний воєнний час буде не виправдовувати порушення, а обтяжувати їх", - зазначив міністр.

За словами міністра, охоронні фірми реєструють вогнепальну зброю як мисливську. Тепер же такі дії припинятимуть.

Нагадаємо, в неділю офіс "Укрнафти" в Києві обнесли металевою огорожею, а її охорону посилили кілька десятків озброєних людей у камуфляжі і бронетехніка. Ігор Коломойський, який контролює 42% акцій компанії, приїхав до "Укрнафти" і заявив журналістам, що вхід у приміщення заблокувала охоронна структура з метою захисту від рейдерів.

19 березня Верховна Рада прийняла поправки до закону "Про акціонерні товариства", які регулюють порядок проведення зборів і виплати дивідендів у держкомпаніях. Зміни передбачають, зокрема, зниження кворуму для проведення зборів акціонерів, що дозволить "Нафтогазу" як власнику 50% + 1 акції змінити "приватівський" менеджмент підприємства. Структури "Привату" Ігоря Коломойського володіють 42% акцій підприємства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram