ГоловнаПолітика

Під будівлю "Укрнафти" підвезли автоматників, під'їхала бронемашина (Оновлено)

Вхід до будівлі заблокували автоматники нібито з батальйону "Дніпро-1"

Під будівлю "Укрнафти", про блокування якої повідомляли раніше, приїхала військова бронемашина.

Про це повідомляє народний депутат Сергій Лещенко.

"Вхід в "Укрнафту" (контрольний пакет - у держави) просто зараз заблокований автоматниками. За воротами в'їзду в "Укрнафту" стоїть військовий бронеавтомобіль", - написав він у Facebook.

Водночас депутат додав, що старший повідомив, що представляє батальйон "Дніпро-1". "Що тут робить батальйон територіальної оборони Дніпропетровської області, він відмовився відповісти", - написав Лещенко.

Водночас журналіст Севгіль Мусаєва-Боровик повідомила, що в "Укртранснафті", ще одному держпідприємстві зі сфери інтересів губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського, як і раніше, стара охорона. "Не хотіла писати про це без офіційного підтвердження. Але Арсен Аваков це підтвердив. Дослівно: Всередині таки є кілька людей за старим ще доконфліктним договором охорони (тобто мова про охорону Лазорка). Люди Коломойського - нуль + ДЗГ + зовнішній пост", - написала вона у Facebook.

Оновлено о 20:42. Міліція вже всередині будівлі і веде переговори з озброєними людьми, які забарикадувалися в "Укрнафті". "Поки ми не даємо коментарів. З'ясуємо ситуацію, потім будемо давати коментарі", - зазначив представник міліції Андрій Цирульников, інформує РБК-Україна.

Оновлено о 21:00. На задній двір "Укрнафти" під'їхав автобус, з якого вийшли близько 40 озброєних бійців. Вони зайшли в задній двір будівлі. Про це повідомляє кореспондент "Громадське.ТБ" з місця подій.

Оновлене 21:40. Представник безпеки "Укрнафти", який вийшов до журналістів, повідомив, що озброєні люди є приватною охоронною структурою, найнятою підприємством.

Оновлено о 22:19. За словами кореспондент LB.ua, озброєна охорона спробувала побити народного депутата України Мустафу Найєма. Нардеп попросив допустити його всередину будівлі "Укрнафти", щоб переконатися в тому, що озброєних людей там немає. Найєм хотів проїхати за начальником охорони, який виходив до журналістів, але його силою виштовхали за двері. Присутні міліціонери відмовляються взяти в нардепа заяву про напад.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram