ГоловнаПолітика

Мін'юст анонсував появу 100 центрів безоплатної правової допомоги

Центри зможуть обслуговувати переселенців і учасників АТО

Мін'юст анонсував появу 100 центрів безоплатної правової допомоги
Фото: korrespondent.net

З 1 липня на всій території України почнуть працювати 100 нових центрів надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Про це повідомила перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова, передає прес-служба Мін'юсту.

"Ми очікуємо, що в кожній області буде створено від 3 до 7 таких центрів. Один центр буде обслуговувати кілька районів і міст з населенням близько півмільйона людей. Ми очікуємо, що відстань до таких центрів для громадян не буде перевищувати 40 км", - розповіла вона.

За її словами, розвиток регіональних представництв з надання безоплатної правової допомоги здійснюватиметься на основі трирівневої функціональної моделі. Новостворені центри на місцях будуть виконувати функції фронт-офісів, а бек-офіси працюватимуть на рівні області. Крім того, функціонуватиме координаційний офіс, роботу якого забезпечуватиме координаційний центр надання правової допомоги

Севостьянова також повідомила, що центри надання правової допомоги обслуговуватимуть тимчасово переміщених осіб, а також учасників АТО.

11 березня Кабмін ухвалив постанову про спрощення доступу до безоплатної правової допомоги. За словами чиновника, тепер можливість доступу до безоплатної вторинної правової допомоги передбачено для всіх осіб, свобода пересування яких було фактично обмежено. Раніше цей доступ могла отримати людина, чий процесуальний статус затриманого було оформлено протоколом слідчого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram