ГоловнаПолітика

Стець зажадав від Коломойського вибачитися перед журналістом

Парламентський комітет зі свободи слова звернувся в ГПУ

Стець зажадав від Коломойського вибачитися перед журналістом
Игорь Коломойский

Міністр інформаційної політики Юрій Стець від імені міністерства зажадав вибачень від Ігоря Коломойського перед журналістом "Радіо Свобода" Сергієм Андрушком.

"Вимагаємо публічного вибачення від голови Дніпропетровської ОДА Ігоря Коломойського. Ми готові надати будь-яку підтримку, в тому числі юридичну, Сергієві Андрушку", - написав Стець у своєму фейсбуці.

За його словами, поведінка Коломойського, який обматюкав журналіста, неприйнятна в цивілізованому світі і суперечить європейським принципам і цінностям, які сповідує Україна.

Крім того, парламентський комітет з питань свободи слова звернувся до президента України та генпрокуратури з проханням дати оцінку висловлюванням Коломойського на адресу Андрушка.

"Оскільки президент призначає губернаторів, ми звертаємося до глави держави дати оцінку діям свого підлеглого і вжити відповідних заходів. Також ми звернулися до генеральної прокуратури з проханням визначити, чи бачить прокуратура ознаки порушення статті 171 кримінального кодексу - це перешкоджання професійній діяльності журналіста", - сказала перший заступник голови комітету Ольга Червакова.

Комітет вважає, що Коломойський має попросити вибачення у журналіста.

Нагадаємо, Коломойський в ніч на п'ятницю обматюкав журналіста біля будівлі "Укртранснафти". Туди губернатор прийшов захищати главу правління компанії Олександра Лазорка від усунення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram