ГоловнаПолітика

Україна вимагає від РФ розслідувати вбивство українця націоналістами

МЗС стурбоване проявами ксенофобії, екстремізму та національної нетерпимості щодо українців в Росії

Україна вимагає від РФ розслідувати вбивство українця націоналістами
Фото: uk.wikipedia.org

Міністерство закордонних справ України вимагає від Російської Федерації розслідувати вбивство громадянина України Романа Музиченка російськими націоналістами в Московській області, яке сталося 14 лютого.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС.

"Міністерство закордонних справ вимагає від російської сторони негайно провести всебічне розслідування вказаного злочину для встановлення та покарання осіб, винних у вбивстві громадянина України. Міністерство також очікує від російської сторони вичерпних заходів для недопущення в майбутньому будь-яких проявів нетерпимості за національними ознаками щодо українців та осіб інших національностей", - йдеться в повідомленні.

У МЗС висловили глибоку стурбованість проявами ксенофобії, екстремізму та національної нетерпимості щодо українців в Росії.

"Антиукраїнські настрої, які активно підживлюються російськими засобами масової інформації, стали реаліями повсякденного російського життя. Поширення таких настроїв створює загрозу для особистої безпеки українців і, в деяких випадках, призводить до трагічних наслідків, наприклад таких, як жорстоке вбивство 14 лютого 2015 року в Московській області групою націоналістично налаштованих молодиків громадянина України Романа Музиченка", - заявили у зовнішньополітичному відомстві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram