ГоловнаПолітика

Комітет ВР розгляне законопроект щодо "Укрнафти" у сесійній залі

У нормальному режимі засідання комітету знову не вдалося провести

Комітет ВР розгляне законопроект щодо "Укрнафти" у сесійній залі
Фото: Макс Левин

Через відсутність кворуму засідання комітету Верховної Ради з питань економічної політике знову не відбулося, депутати хочуть його провести просто в сесійній залі.

Про це повідомив заступник голови комітету, нардеп від "Блоку Петра Порошенка" Юрій Соловей, інформує РБК-Україна.

"Сьогодні знову не було кворуму через неявку половини членів комітету на анонсоване вчора засідання. Тому засідання зірвано", - сказав він.

Після цього група депутатів-членів комітету пішла до спікера Володимира Гройсмана.

"Ми провели зустріч зі спікером Володимиром Гройсманом і розповіли йому інформацію про зриви засідань комітету. Як відомо, сьогодні знову не з'явилися 9 нардепів, які не прийшли на засідання вчора, зірвавши ухвалення рішень. Спікер робить все, щоб забезпечити роботу комітету. Тому вирішили, що ми проведемо засідання просто в залі. У будь-якому разі: дистанційно або ж у залі комітет ухвалить сьогодні рішення про рекомендацію парламенту ухвалити законопроект щодо "Укрнафти", через що, по суті, і зриваються засідання", - заявив він.

У середу, 18 березня, на засідання комітету не з'явилися нардепи Андрій Іванчук, Олесь Довгий, Володимир Кацуба, Сергій Матвієнков, Юрій Воропаєв, Сергій Фаєрмарк, Анатолій Денисенко, Станіслав Березкін. Раніше Іванчук подав у відставку з поста голови комітету.

Нагадаємо, комітет з економічної політики має надати свої висновки щодо законопроекту №2273 (стоїть останнім у порядку денному Ради на четвер) про зниження кворуму для проведення загальних зборів акціонерів для всіх акціонерних товариств незалежно від їхнього виду власності до 50%+1 акція у 2015 році. Цей законопроект розроблено з метою зміни менеджменту компанії "Укрнафта". Зараз компанією керують топ-менеджери Ігоря Коломойського. Власник 50%+1 акції НАК "Нафтогаз" не може провести збори акціонерів "Укрнафти" для зміни керівництва цієї компанії - акціонери-представники Коломойського просто не з'являються на збори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram