ГоловнаПолітика

Екс-посли США вважають, що 9 травня треба святкувати в Києві, а не в Москві

Україна постраждала від Другої світової війни більше, втративши 25% своїх жителів

Екс-посли США вважають, що 9 травня треба святкувати в Києві, а не в Москві
Фото: президент.рф

Місцем проведення урочистостей з нагоди 70-річчя перемоги у Другій світовій війні має стати Київ, а не Москва.

Про це йдеться в матеріалі екс-послів США в Україні Джона Хербста, Стівена Пфайфера і Вільяма Тейлора у виданні Los Angeles Times, пише "Апостроф".

Дипломати США вважають, що світові лідери можуть відвідати заходи в Києві, а не в Москві, адже в 2015 році столицю РФ навряд чи можна вважати хорошим місцем для зустрічі західних лідерів, оскільки західні лідери не можуть бути в Москві і дивитися на парад російських військових, чиї товариші досі воюють на Донбасі.

За словами екс-послів, президент РФ має зізнатися в тому, що намагається приписати тільки Росії перемогу в Другій світовій війні.

Дипломати зазначають, що втрати росіян були найчисленнішими, але в процентному відношенні до загальної чисельності населення Україна постраждала більше, втративши 25% своїх жителів.

Нагадаємо, на 9 травня в Москву не поїде канцлер Німеччини Ангела Меркель, прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон, а також голова Європейської ради Дональд Туск. 

Серед тих, хто підтвердив свою участь у цьогорічних заходах, - голова КНР Сі Цзіньпіни, президенти Індії, ПАР, В'єтнаму, Монголії, керівники Куби, КНДР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram