ГоловнаПолітика

Одеський губернатор заявив про поновлення слідства у справі Ківалова

Нардепу "закидають" сепаратистську статтю

Одеський губернатор заявив про поновлення слідства у справі Ківалова
Сергей Кивалов
Фото: Макс Левин

Голову Одеської обладміністрації Ігоря Палицю 18 березня викликали як свідка до Генпрокуратури у зв'язку з поновленням слідчих дій стосовно нардепа Сергія Ківалова.

Про це повідомляється на сторінці Палиці в фейсбуці.

Зазначається, що зараз, коли ГПУ очолив Віктор Шокін, відновилося слідство у справі, яке було призупинено колишнім генпрокурором Віталієм Яремою.

26 серпня 2014 року Палиця надіслав до ГПУ повідомлення про вчинення Ківаловим кримінального правопорушення, передбаченого ст. 110 Кримінального кодексу України ("Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України").

Йдеться про статтю Ківалова в тижневику "2000" від 7-13 лютого 2014 року "Настав час готувати Конституцію для Одещини". У ній, зокрема, Ківалов виступив за "конституційну автономію з центром в Одесі і повноваженнями, не меншими, ніж в Автономної Республіки Крим".

"Потрібен свій парламент, свій уряд, свій лідер, відповідальний у першу чергу перед жителями Одещини. Потрібне право вето щодо міжнародних договорів України, дохідних статей держбюджету, видів і ставок загальнодержавних податків і зборів (в частині території та населення Одещини)", - також йдеться в статті.

Палиця заявив, що від серпня минулого року з Генпрокуратури за його зверненням приходили лише відписки.

Нагадаємо, в грудні, ще до призначення Шокіна, Ківалова викликали на допит в ГПУ, однак він на нього не з'явився.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram