ГоловнаПолітика

Порошенко запросив європейців до написання нової Конституції

Експерти Венеціанської комісії можуть увійти до Конституційної комісії

Порошенко запросив європейців до написання нової Конституції
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко заявив, що Україна зацікавлена в участі експертів Венеціанської комісії (консультативний орган при Раді Європи) в роботі Конституційної комісії.

Про це він сказав на зустрічі в Києві з генеральним секретарем Ради Європи Турбйорном Ягландом.

Як повідомляється на сайті президента, Порошенко підкреслив, що участь експертів Венеціанської комісії дозволить зробити роботу Конституційної комісії швидшою і забезпечить прозорість процедур. "Від самого початку треба працювати в тісній координації між парламентом, неурядовими організаціями, Венеціанською комісією, президентом, це дозволить прискорити ухвалення рішень", - зазначив президент.

Порошенко також висловився за проведення із залученням експертів Венеціанської комісії експертизи Закону "Про забезпечення права на справедливий суд".

Нагадаємо, 3 березня Порошенко підписав указ про створення Конституційної комісії як спеціального допоміжного органу при президентові України. Комісія має підготувати зміни до Конституції щодо реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади. Ці зміни планують внести до місцевих виборів, призначених на осінь.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram