ГоловнаПолітика

Закон про самоврядування на Донбасі не визначає нових кордонів України, - Гройсман

Закон не передбачає ніякого окремого статусу або органів, не передбачених Конституцією, повідомив спікер

Закон про самоврядування на Донбасі не визначає нових кордонів України, - Гройсман
Фото: Макс Требухов

Закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донбасу не визначає нових кордонів України.

Про це написав голова Верховної Ради України Володимир Гройсман на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні український парламент ухвалив важливе рішення - зміни до закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей", - констатував він.

"Чому це рішення таке важливе для нас? Перш за все, всі ми, незалежно від того, які політичні погляди сповідуємо, повинні чітко і відкрито говорити, що Україна зазнала неприкритої російської військової агресії. І відновлення нормального життя на тимчасово окупованих територіях може відбутися тільки після припинення цієї агресії. Сьогодні ми це чітко заявили", - зазначає Гройсман.

"Рішення, яке ми ухвалили, визначає, що умовою для введення в дію закону про особливості здійснення місцевого самоврядування, є проведення на цих територіях вільних демократичних місцевих виборів у повній відповідності з Конституцією України та міжнародними стандартами. Ніякого окремого статусу, ніяких органів, які не передбачені Конституцією України, - закон не передбачає", - написав глава парламенту.

"Усі ті, хто сумнівається в необхідності такого рішення, повинні розуміти, що ми визначаємо такі території не для того, щоб створити новий державний кордон. Державний кордон у нас є, і ми будемо за нього боротися. І ми переможемо разом з усім цивілізованим світом", - додав Гройсман.

Як повідомлялося, 17 березня Верховна Рада ухвалила президентський закон про внесення зміни до ст.10 закону України "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" (№2378). За закон не голосували фракції "Опозиційного блоку", "Батьківщини" і Радикальної партії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram