ГоловнаПолітика

Депутати пустили іноземних військових на навчання в Україну

Рада схвалила три навчання з американцями і два з поляками

Депутати пустили іноземних військових на навчання в Україну
Фото: www.facebook.com/taktikaukraine

Верховна Рада дозволила іноземним військовим взяти участь у 5 військових навчаннях на території України.

Відповідний законопроект №2346, запропонований Президентом Петром Порошенком, підтримали депутати у вівторок.

Три навчання - українсько-американські (Fearless Guardian-2015, Sea Breeze-2015, Siber Guardian/Rapid Trident-2015), два - українсько-польські ("Безпечне небо", "Правопорядок").

Fearless Guardian-2015 і Siber Guardian/Rapid Trident-2015 проводитимуться у Львівській області. Перші пройдуть у березні-грудні, в них візьмуть участь тисяча американських військових, 200 солдатів Збройних сил і тисяча гвардійців. Другі - в липні-жовтні (не весь час, тільки 25 діб) за участю до 500 американців і до 600 представників інших держав-членів НАТО та учасників програми "Партнерство заради миру", а також 1000 українських солдатів. У них задіють до 5 літаків і 10 вертольотів.

Sea Breeze-2015 триватимуть до 25 днів (червень-жовтень) в акваторії Чорного моря, на військових аеродромах в Одесі, Миколаєві і Херсоні, аеропорту "Одеса", морських торговельних портах в Одесі та Миколаївській області, а брати участь у них будуть до 2,5 тис. військових (до тисячі від Збройних сил України, до тисячі від США і до 500 від інших держав) з озброєнням і військовою технікою, до 21 корабля, до 20 літаків і вертольотів, до 100 одиниць колісної техніки, до 5 підводних човнів і до 10 патрульних катерів.

"Безпечне небо-2015" заплановано проводити на аеродромах Повітряних сил України строком до 2 тижнів (липень-жовтень) за участю до 350 військових (до 250 від України та до 100 від Польщі), в них задіють до 18 літаків і 1 вертоліт.

Нарешті, "Правопорядок-2015" пройде у Львівській області строком до тижня (вересень-листопад), у навчаннях візьмуть участь до 100 військових (до 50 від кожної держави) з озброєнням і військовою технікою.

Нагадаємо, на початку березня в НАТО почалися 19-ті навчання Crisis Management Exercis за участю України та інших країн-партнерів: Австралії, Фінляндії, Японії та Швеції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram