ГоловнаПолітика

Оприлюднено проект меж частини Донбасу з особливим статусом

Перелік містить населені пункти із зазначенням географічних координат.

На сайті Верховної Ради у вівторок оприлюднено додаток до президентського проекту постанови "Про визначення окремих районів, міст, селищ і сіл Донецької та Луганської областей, в яких запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування".

Додаток містить перелік населених пунктів, які належать і не належать до окремих районів Донецької та Луганської областей, де запроваджують особливий порядок місцевого самоврядування.

Окрім населених пунктів, у переліку з 85 найменувань названо залізничні станції, роз'їзди, перехрестя доріг із зазначенням географічних координат. Як сказано в пояснювальній записці до проекту постанови, це визначена Генеральним штабом Збройних сил України лінія з прив'язкою до місцевості, розроблена на підставі Доповнення до Мінського меморандуму від 19 вересня 2014 року.

У преамбулі проекту постанови зазначено, що документ ухвалює Рада "з метою реалізації Мінського протоколу від 5 вересня 2014 року, Мінського меморандуму від 19 вересня 2014 року і Мінського "Комплексу заходів" від 12 лютого 2015 року, резолюції Ради Безпеки ООН від 17 лютого 2015 року №2202, відповідно до статті 1 закону України "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram