ГоловнаПолітика

Фракцією "Народного фронту" керує тріумвірат

Турчинова змінили Тетерук, Сюмар і Ледовських.

Фракцією "Народного фронту" керує тріумвірат
Андрей Тетерук
Фото: Макс Требухов

Співголовами фракції "Народний Фронт" у Верховній Раді обрано Андрія Тетерука, Вікторію Сюмар й Олену Ледовських.

Про це Українські Новини повідомив Тетерук.

"У нас було рішення фракції обрати трьох співголів. Я повністю розумію таке компромісне рішення, тому що мені не вистачало політичної значущості, щоб розуміти всі ті тонкощі, які відбуваються під час переговорів. Тому я радий, що мене підсилили. Разом із Вікторією Сюмар, яка займається інформаційними питаннями, і пані Ледовських, яка формує нашу політичну партію", - сказав він.

За його словами, таке рішення фракція ухвалила вже майже місяць тому.

Водночас на засіданні Ради це не було озвучено, і на офіційному парламентському сайті Тетерук фігурує як перший заступник голови фракції, Сюмар - як заступник (окрім неї, фракція має ще 5 заступників), Ледовських - як член фракції.

Крім того, 27 лютого до Тетерука як до керівника другої за величиною фракції в Раді перейшло право бути координатором ради коаліції на три місяці після того, як цю посаду три місяці займав голова найбільшої фракції ("Блок Петра Порошенка") Юрій Луценко.

Нагадаємо, фракцію "Народного Фронту" до 15 грудня очолював Олександр Турчинов, який став секретарем Ради національної безпеки і оборони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram