ГоловнаПолітика

СБУ ліквідувала великий конвертцентр, який фінансував терористів

Конвертцентр організували в Києві на базі одного з банків

СБУ ліквідувала великий конвертцентр, який фінансував терористів
Архив
Фото: qip.ru

У Києві Служба безпеки України ліквідувала конвертаційний центр із щомісячним незаконним обігом коштів на суму 600 мільйонів гривень, через який обслуговувалися кілька підприємств із тимчасово окупованих територій.

Конвертцентр, через який розкрадалися бюджетні гроші, призначені на відновлення інфраструктури Донецької і Луганської областей, організували власники та керівники одного з українських комерційних банків, повідомляє спецслужба.

Під час обшуків в приміщеннях банку і "конвертцентру", який знаходився безпосередньо у фінустанові, співробітники СБУ виявили фінансову документацію та печатки підприємств, задіяних у протиправній схемі. З депозитних скриньок, орендованих учасниками угоди, вилучили понад 1 мільйон доларів.

В офісних приміщеннях банку співробітники спецслужби також виявили печатки двох районних судів Донецька, документи і чисті бланки з відбитками печатки "банку ДНР". Документи містять злочинні схеми фінансових взаємин з луганськими та донецькими підприємствами, зокрема, щодо постачання газу з тимчасово окупованих територій.

СБУ вилучила свідоцтва реєстрації суб'єктів підприємницької діяльності в "ДНР", керівники яких отримували кредити в банку як фізичні особи.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 205 Кримінального кодексу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram