ГоловнаПолітика

Путін взяв на себе відповідальність за анексію Криму

Президент РФ розповів, що особисто курирував кримські події

Путін взяв на себе відповідальність за анексію Криму
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін розповів, що особисто займався подіями в Криму в лютому-березні 2014 року, які закінчилися незаконним приєднанням півострова до РФ.

Про свою роль в анексії Путін розповів в коментарі до фільму "Крым. Путь на Родину", пише РИА Новости.

"Наша перевага, знаєте, в чому полягала? У тому, що я займався цим особисто. Не тому, що я там все правильно робив, а тому що, коли це роблять перші особи держави, то виконавцям легше працювати. Вони це відчувають, розуміють і знають, що вони виконують наказ, а не займаються самоуправством. А коли державна структура знаходиться в розвалі або в напіврозваленому стані, то накази або взагалі не віддаються, або не доходять до виконавців, або в їх легітимності є великі сумніви", - заявив президент РФ.

Він заявив, що до Майдану у нього не було думок про "відторгнення Криму". Але після нього Путін нібито занепокоївся про те, що кримчани потраплять "під каток націоналістів".

"Упевнений, що, маючи на увазі етнічний склад населення в Криму, там було б ще гірше [ніж на Донбасі]. Ми повинні були зробити певні дії щодо недопущення такого негативного розвитку подій, щоб не було трагедій", - додав Путін.

Путін стверджує, що рішення про початок анексії Криму приймалося в ніч з 22 проти 23 лютого.

Нагадаємо, до річниці окупації Криму телеканал "Россия" підготував прем'єру нового документального фільму "Крым. Путь на Родину" режисера Андрія Кондрашова.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив Міністерству юстиції направити в Гаазький трибунал трейлер до цього фільму, а пізніше - весь фільм. Українське МЗС назвав фільм "России 1" про Крим явкою з повинною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram