ГоловнаПолітика

Порошенко: миротворці - не альтернатива мінському процесу

РНБО ухвалила рішення про миротворців через нездатність ОБСЄ виконувати свої функції на Донбасі

Порошенко: миротворці - не альтернатива мінському процесу
Фото: president.gov.ua

Введення миротворців на Донбас є альтернативою не мінському процесу, а моніторингової місії ОБСЄ, яка фізично не здатна виконувати свої функції.

Про це заявив Президент Петро Порошенко в інтерв'ю телеканалу "1+1".

"Ми не бачимо миротворців як альтернативу мінському процесу, як альтернативу ОБСЄ, яка на сьогоднішній день фізично не здатна виконувати свою наглядову і моніторингову функцію у зв'язку з тим, що там, де ведеться бій, а українські військові не раз запрошували їх, і ми отримуємо відповідь, що "Дорогі мої, ми не поїдемо туди, там є небезпека для життя", - сказав він.

За словами Порошенка, саме через нездатність ОБСЄ виконувати свої функції РНБО прийняла звернення до Верховної Ради ратифікувати рішення про миротворців, яке вже наступного тижня направлять генеральному секретарю ООН Пан Гі Муну.

"Ми це робимо для того, щоб чітко сказати, що Україна прагне до миру, що миротворці мають бути розташовані як на лінії зіткнення, яка визначена мінським меморандумом, так і вздовж кордону. Для того, щоб перекрити поставки техніки, амуніції, регулярних Збройних сил", - підкреслив Глава держави.

Нагадаємо, 2 березня Порошенко ввів у дію рішення РНБО про звернення до ООН і ЄС про введення миротворців в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram