ГоловнаПолітика

МВС розсекретило матеріали у справі Пукача

Остаточне рішення про розкриття інформації про вбивство Гонґадзе має ухвалити суд.

МВС розсекретило матеріали у справі Пукача
Фото: EPA/UPG

Міністерство внутрішніх справ зняло гриф секретності з 80 матеріалів у справі Олексія Пукача, який убив журналіста Георгія Гонґадзе 2000 року.

Як повідомляє прес-служба МВС, таке рішення ухвалила спеціальна комісія МВС, створена за дорученням міністра Арсена Авакова.

Суд має всі матеріали. Частина документів зберегла гриф "Для службового використання", тож як використовувати інформацію - у відкритому чи закритому режимі, - повинен вирішувати суд.

Нагадаємо, 29 січня 2013 року Печерський районний суд Києва засудив колишнього начальника департаменту зовнішнього спостереження Міністерства внутрішніх справ Олексія Пукача до довічного ув'язнення, визнавши його винним у вбивстві журналіста Георгія Гонґадзе.

Згідно з вироком, 17 вересня 2000 року Пукач вчинив умисне вбивство Гонґадзе. Було встановлено, що Пукач розправився з журналістом за вказівкою екс-міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка, якого знайшли мертвим 4 березня 2005 року у своєму будинку під Києвом з двома вогнепальними пораненнями в голову, та інших посадових осіб.

Окрім цього, суд визнав Пукача винним у знищенні журналів обліку робочого часу співробітників органів внутрішніх справ, щоб приховати від слідства залучення їх до вбивства журналіста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram