ГоловнаПолітика

Україна просить ЄС направити на Донбас найчисленнішу місію

Найбільшу місію ЄС в кількості 700 осіб розгорнуто в Боснії і Герцеговині

Україна просить ЄС направити на Донбас найчисленнішу місію
Фото: ukrainians.ca

Україна звернулася до Європейського Cоюзу з проханням направити на Донбас місію з безпеки та оборони, яка має бути найчисельнішою в історії ЄС.

Про це сказав посол України в ЄС Костянтин Єлісєєв в інтерв'ю Euractiv, пише "Українська правда".

"Ми просили посилити санкції ЄС проти агресора, тому що Росія продовжує порушувати положення мінських угод. На жаль, немає єдності в ЄС з приводу запровадження таких санкцій. Ми також офіційно звернулися до ЄС щодо розгортання місії безпеки ЄС на території України, на Донбасі, для того, щоб допомогти реалізації мінських домовленостей", - сказав Єлісєєв.

За його словами, місія безпеки ЄС має кілька переваг перед місією ОБСЄ, дії якої обмежені.

"Місія ОБСЄ не має хорошого послужного списку з точки зору антикризового управління та врегулювання конфліктів. Давайте згадаємо ситуацію в Придністров'ї, внаслідок якої конфлікт було заморожено", - додав він.

Єлісєєв зазначив, що місія ЄС за розмахом має бути найбільшою в історії організації.

"На наш погляд, вона має бути найбільш амбітною дотепер місією, амбітною місією 21-го століття. У 21-му столітті ми маємо повномасштабну неоголошену війну. Ось чому надзвичайні заходи має бути ухвалено не тільки з точки зору санкцій", - додав він.

Слід зазначити, що найбільшу місію безпеки ЄС розгорнуто в Боснії і Герцеговині з максимальною кількістю персоналу 700 осіб.

Нагадаємо, 2 березня Президент Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про звернення до ООН і Європейського Союзу про введення в Україні миротворчої місії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram