ГоловнаПолітика

У третє коло відбору на посаду голови АКБ пройшли четверо кандидатів

Серед кандидатів - екс-захисник Юлії Тимошенко

У третє коло відбору на посаду голови АКБ пройшли четверо кандидатів
Фото: Макс Левин

Усього чотири кандидати на посаду директора Національного антикорупційного бюро пройшли в третій етап конкурсного відбору. Таке рішення сьогодні ухвалила відбірна комісія.

На третьому етапі кандидати пройдуть люстраційну перевірку, за підсумками якої комісія скерує список кандидатів на розгляд Президента Петра Порошенка.

У люстраційній перевірці беруть участь кандидатури Віктора Чумака (на підтримку його кандидатури виступили 7 із 8 присутніх членів комісії), Артема Ситника (6 із 8 членів), Якова Варичева (5 із 8 членів), Миколи Сірого (5 із 8 членів).

Чумак є депутатом Верховної Ради від фракції "Блок Петра Порошенка", був депутатом Ради 7-го скликання від фракції "УДАРу", до цього працював на керівних посадах у Держприкордонслужбі, займав командні посади в Збройних силах СРСР.

Ситник провадить адвокатську діяльність, до 2011 року працював в органах прокуратури Кіровоградської області.

Варичев починав роботу в органах прокуратури в Єнакієвому, згодом обіймав посаду слідчого з особливо важливих справ Генеральної прокуратури СРСР, після розпаду СРСР провадив адвокатську діяльність в Україні та Росії, також має бізнес у сфері нерухомості в Іспанії.

Сірий займається адвокатською діяльністю, зокрема у 2011-2012 роках захищав колишнього прем'єр-міністра Юлію Тимошенко у справі про перевищення влади під час укладання газових контрактів з Росією, є старшим науковим співробітником Інституту держави і права ім. Корецького.

Нагадаємо, наприкінці лютого кількість кандидатів на посаду голови АКБ скоротилася до 21 людини, заявки на конкурс подали понад 160 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram