ГоловнаПолітика

Кабмін затвердив новий список об'єктів стратегічного значення

Цих підприємств не зачепить приватизація

Кабмін затвердив новий список об'єктів стратегічного значення
Фото: podrobnosti.ua

Кабінет Міністрів України затвердив новий список об'єктів державної власності, що мають стратегічне значення.

Про це повідомляють на сайті уряду.

Зокрема, згідно з постановою №83 від 4 березня, стратегічне значення мають кілька підприємств енергетичної сфери: НАК «Нафтогаз України», «Газ України», «Укрнафта», «Укренерго», «Укртрансгаз», «Укртранснафта», державне підприємство «Енергоринок», НАЕК «Енергоатом», «Волиньвугілля», «Львіввугілля», «Східний гірничо-збагачувальний комбінат», «Донбасшахтобуд», кілька обленерго й ін.

Стратегічне значення має низка кримських морських портів, а також морських торговельних портів в Одеській, Миколаївській, Запорізькій і Херсонській областях, аеропорт «Бориспіль», держпідприємства «Укрзалізниці» та ін.

До стратегічних також належать підприємства, що виробляють хлібобулочну продукцію. У сфері телекомунікацій - державні регіональні телерадіокомпанії, Український державний центр радіочастот, «Укрпошта» та ін.

Стратегічними є низка підприємств авіаційної та ракетно-космічної галузей, зокрема конструкторське бюро «Південне», київські заводи «Радар» і «Арсенал», а також науково-дослідні інститути та центри стандартизації.

У фінансовій сфері стратегічне значення мають Державний експортно-імпортний банк, «Ощадбанк», «Укргазбанк» та Державна іпотечна установа.

У сфері оборони мають стратегічне значення державний концерн «Укроборонпром», «Топаз» (Донецьк), Спеціальне конструкторське бюро радіотехнічних виробів, науково-виробничий комплекс «Прогрес», казенне підприємство «Іскра», державне підприємство «Завод порошкової металургії», «Жулянський машинобудівний завод «Візар», казенний хімічний завод «Зоря», Львівський радіоремонтний завод, Центральне конструкторське бюро «Протон», Завод ім. Малишева, холдингова компанія «Артем», Київський завод автоматики ім. Петровського, завод «Меридіан» ім. Корольова та ін.

Раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що приватизація державних компаній і підприємств не торкнеться тих структур, які становлять стратегічно важливе значення для безпеки та економіки країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram