ГоловнаПолітика

Заарештований у Криму Костенко повідомив про тортури в СІЗО

Від активіста вимагають свідчень проти учасників Майдану

Заарештований у Криму Костенко повідомив про тортури в СІЗО
Фото: news.liga.net

Олександр Костенко, який перебуває в СІЗО Сімферополя, написав відкритого листа, в якому заявляє про постійні знущання та погрози. Костенко повідомив, що від нього вимагають дати свідчення проти учасників Майдану, повідомляє Investigator.

Адвокат затриманого Дмитро Сотников зажадав від адміністрації СІЗО проведення розслідування та вжиття відповідних заходів.

"Мало того, що Костенка доставили в СІЗО зі слідами застосування тортур, але, вже перебуваючи в СІЗО, Костенко також регулярно зазнає побиття", - сказано у заяві адвоката.

Фото: investigator

На думку заступника голови Кримської польової місії з прав людини Ольги Скрипник, справа Олександра Костенка має яскраво виражений політичний характер, оскільки справу веде Слідчий комітет РФ, а самі події відбувалися в Києві. Таким чином порушено принципи законності кримінального права та територіальної підсудності.

Правозахисники Кримської польової місії з прав людини вимагають негайно створити умови, за яких Олександра Костенка убезпечать від тортур. "Необхідно ретельно розслідувати його заяви про катування. У разі підтвердження цих фактів слід притягнути до відповідальності причетних. Правосуддя у справі Костенка має бути об'єктивним і відповідати принципам кримінального права", - йдеться в заяві КПМ.

Нагадаємо, що кримська влада 5 лютого 2015 року затримали активіста Майдану Олександра Костенка. Зараз він перебуває в СІЗО-1 Сімферополя. Російські правоохоронні органи звинувачують його в тому, що він кинув камінь у співробітника українського МВС у Києві 18 лютого 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram