ГоловнаПолітика

Активність російської армії зросла в Калінінграді та на Балтійському морі

Президент Литви вважає, що країни Балтії повинні готуватися до самостійного відбиття атаки протягом трьох днів

Активність російської армії зросла в Калінінграді та на Балтійському морі
Фото: http://bb.lv

Активність російської армії зросла в Калінінградській області, на Балтійському морі, у повітряному просторі над Балтикою, де польоти російських літаків становлять загрозу цивільній авіації.

Про це заявила президент Литви Даля Грибаускайте, пише Delfi.

"Загроза реальна для всього регіону, країн Балтії. Наші сусіди стали малопрогнозованими, я маю на увазі Росію", - сказала Грибаускайте.

За її словами, перед країнами Балтії виникла реальна загроза, вони повинні готуватися до самостійного відбиття атаки щонайменше протягом трьох днів, поки на допомогу не прибудуть союзники по НАТО.

"Ми знаємо процедури НАТО. Сили швидкого реагування можуть почати діяти щонайшвидше через 72 години. Країни Балтії - досить невеликі. Ми самі повинні оборонятися протягом 72 годин, а може й довше", - сказала вона.

Також, за словами Грибаускайте, проти країн Балтії ведеться інформаційна війна і здійснюються кібератаки.

"Ми перебуваємо на лінії фронту, проходить перший етап конфронтації, я маю на увазі інформаційну війну, пропаганду і кібератаку. Отже, на нас уже напали. Чи переросте це в конвенціональну конфронтацію? Ніхто не знає. Але вже зараз ми повинні захищатися від цієї агресивної поведінки", - наголосила президент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram