ГоловнаПолітика

ГПУ готує низку нових постанов про арешт суддів, - Парубій

Депутат не назвав прізвищ, щоб не перешкодити роботі

ГПУ готує низку нових постанов про арешт суддів, - Парубій
Фото: Макс Левин

Генеральна прокуратура готує велику кількість подань до парламенту про дозвіл на притягнення до відповідальності суддів.

Про це заявив перший заступник Голови Верховної Ради Андрій Парубій в ефірі "5 каналу", передає Укрінформ.

"Маю інформацію, інформацію обнадійливу, що таких подань (на суддів. - Ред.) до Верховної Ради України готується велика кількість, і я сподіваюся, що Верховна Рада України, як і сьогодні, буде швидко і оперативно ці подання задовольняти", - сказав він.

При цьому Парубій не назвав прізвищ суддів, щодо яких готуються відповідні подання, оскільки, за його словами, це "може тільки перешкодити нашій роботі, нашим рішенням".

Також він відмовився коментувати питання про те, чи буде Генпрокуратура вносити до ВР подання про зняття недоторканності з народних депутатів.

"Подання на народних депутатів: чи будуть вони, коли і з приводу кого, - я не буду коментувати, поки вони не прийдуть до Верховної Ради України, тому що така інформація може перешкодити рішенням Верховної Ради і може призвести до того, що народні депутати, щодо яких може бути зроблено подання, просто зникнуть з території України", - підкреслив Парубій.

Нагадаємо, 4 березня Верховна Рада дозволила заарештувати суддів Печерського районного суду Києва Оксану Царевич, Віктора Кицюка і Сергія Вовка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram