ГоловнаПолітика

Порошенко: відстрочка реформ більше не можлива

Президент закликав запустити приватизацію

Порошенко: відстрочка реформ більше не можлива

Президент Петро Порошенко заявив, що в України та її влади більше немає можливості далі відкладати реформи.

Про це він заявив на засіданні Національної ради реформ, коментуючи рішення Ради, прийняті останнім часом, передає прес-служба глави держави.

"У вас вибачень для непроведення реформ просто не залишилося. Друга позиція: законодавство, яке забезпечує програму Міжнародного валютного фонду. Так, дуже важке законодавство, Україна ніколи не покладала на себе таку відповідальність. Так, деякі спробували на цьому попіаритися, перекласти відповідальність на інші політичні сили. Але можу вам сказати, що наші партнери оцінюють цей крок як один з найважливіших, які Україна зробила для переходу від розмов про реформи до реальних непопулярних кроків", - підкреслив Президент.

Він також закликав міністра економіки Айвараса Абромавичуса ще раз спробувати внести в Раду скорочений список підприємств, що не підлягають приватизації. "Просив би представити в парламенті, провести дискусію з фракціями, вилучити те, що ми вважаємо ризикованим, з переліку об'єктів, що підлягають приватизації, але прийняти дуже важливе рішення, щоб продемонструвати всьому світу - ми інші. Ми по-іншому будемо забезпечувати прозору та ефективну приватизацію", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, Порошенко обіцяв, що 2015 рік стане визначальним у проведенні реформ.

Нагадаємо, 17 лютого Національна рада реформ визначила 15 чиновників, які відповідатимуть за проведення ключових реформ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram