ГоловнаПолітика

СБУ підтвердила, що Табачник повернувся до Ізраїлю

Розшукових заходів стосовно екс-міністра не було, адже він не перебуває в розшуку, зазначили у відомстві

Колишній міністр освіти часів Віктора Януковича Дмитро Табачник знову повернувся до Ізраїлю.

Про це в ефірі телеканалу "24" розповів керівник Головного слідчого управління СБУ Василь Вовк.

"Я хотів би, щоб ми так болісно не реагували на приїзд або від'їзд чиновників. Приїхав він один раз - ще раз приїде. Так сталося, що він приїхав і відразу ж іншим боком виїхав з України до Білорусі, звідти - до Москви, а звідти - знову в Ізраїль", - зазначив Василь Вовк.

Він додав, що Дмитро Табачник залишив Україну через день після приїзду. Розшукових заходів стосовно нього не було, адже він не перебуває в розшуку. Василь Вовк запевнив, що приліт колишнього чиновника контролювався.

"У нас є кілька кримінальних проваджень, у яких досліджуються обставини діяльності Міносвіти, яке очолював свого часу Дмитро Табачник", - підкреслив представник СБУ.

Він зазначив, що Генпрокуратура орієнтується, "коли і що пред'явити Дмитру Табачнику, коли є достатньо доказів, щоб це не була проста формальність, а щоб це була серйозна робота щодо висунення підозри і щодо розслідування до кінця, аж до судового розгляду".

"Я не готовий вам сказати, на якій стадії в Генеральній прокуратурі перебуває кримінальне провадження щодо посадових осіб, в тому числі і Дмитра Табачника", - сказав Василь Вовк.

Нагадаємо, 28 лютого Дмитро Табачник прилітав в Україну, ймовірно, на похорон колишнього соратника Михайла Чечетова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram