ГоловнаПолітика

Раді запропонують звільнити голову Міненерговугілля Демчишина

Причиною пропозиції про відставку називають "самоусунення міністра" від вирішення проблем вугільної галузі

Раді запропонують звільнити голову Міненерговугілля Демчишина
Фото: kmu.gov.ua

Група депутатів запропонувала Верховній Раді звільнити міністра енергетики та вугільної промисловості України Володимира Демчишина. Проект відповідної постанови зареєстровано у парламенті і опубліковано на веб-порталі ВР.

Авторами документа стали 25 народних депутатів, включаючи екс-міністра охорони здоров'я Олега Мусія, а також народних депутатів від партії "Свобода".

У пояснювальній записці до проекту депутатської постанови зазначається, що причиною пропозиції про відставку є "самоусунення міністра" від вирішення проблем вугільної галузі.

Депутати звернули увагу, що за дорученням прем'єр-міністра Арсенія Яценюка було створено спеціальну міжвідомчу комісію з вирішення проблем вугільної галузі. Комісія розробила меморандум, який має посприяти розвитку вугільної галузі та вирішенню галузевих труднощів, включаючи пошук фінансування для розвитку вугільних підприємств.

"Проте міністр фактично самоусунувся від виконання покладених на нього обов'язків голови міжвідомчої комісії", - звернули увагу парламентарі.

Як повідомлялося, в середині січня прем’єр-міністр Яценюк доручив провести службове розслідування щодо діяльності глави Міненерговугілля і з’ясувати умови підписання і формулюваннями контрактів на постачання електроенергії з України та в АР Крим від 30 грудня 2014 року.

Результати розслідування не було оприлюднено, проте заступник міністра енергетики Олександр Светелік 27 січня пояснив, що Україна підписала контракт на імпорт електроенергії з Росії, щоб уникнути звинувачень у крадіжці і оформленні перетікань між енергосистемами двох країн.

Міністр Демчишин також отримав претензії від парламентарів, зокрема, щодо організації роботи вугільних підприємств.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram