ГоловнаПолітика

Регламентний комітет Ради розгляне бійку депутатів

Пинзеник пообіцяв з’ясувати ситуацію

Регламентний комітет Ради розгляне бійку депутатів
Фото: Макс Требухов

Регламентний комітет Верховної Ради розгляне поведінку народних депутатів, які влаштували бійку в будівлі парламенту і завдали матеріальних збитків, зламавши прес-пойнт у кулуарах. Про це сьогодні повідомив перший заступник голови Регламентного комітету Павло Пинзеник (фракція "Народний фронт"), передає "Інтерфакс-Україна".

"Будемо з’ясовувати, що сталося", - сказав Пинзеник.

Політик повідомив, що Регламентний комітет має намір знайти відеооператорів, які знімали бійки, і прогнозує, що це питання буде розглянуто вже на черговому засіданні комітету в середу.

"Почнемо розглядати завтра, а закінчимо на наступному засіданні", - зазначив він.

Перший заступник голови комітету також нагадав, що наразі Регламентний комітет ще не розглядав питання бійки народних депутатів України Єгора Соболєва (фракція "Самопоміч") і Вадима Івченка (фракція "Батьківщина"), що сталася в середині лютого.

"Ми намагаємося отримати хоч якісь матеріали, але нічого не отримали ні від Соболєва, ні від Івченка, ні відеоматеріалів від апарату Верховної Ради", - зазначив Пинзеник.

Він підкреслив, що у Регламентного комітету нечисленні варіанти реагування на подібну поведінку. Так, за його словами, комітет може заборонити народним депутатам відвідувати пленарні засідання, але не більш як на п'ять днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram