ГоловнаПолітика

Спостерігачів ОБСЄ розмістять на всіх точках порушення режиму тиші, - АП

Розпочнуть із 10 населених пунктів, повідомили у прес-службі Порошенка

Спостерігачів ОБСЄ розмістять на всіх точках порушення режиму тиші, - АП
Фото: EPA/UPG

Спостерігачів ОБСЄ мають розмістити на всіх точках порушення режиму припинення вогню на Донбасі.

Таку пропозицію підтримали лідери країн "нормандської четвірки" під час телефонної розмови, повідомляє прес-служба Президента України.

"Співрозмовники підтримали українську пропозицію розмістити спостерігачів ОБСЄ на всіх точках порушення режиму припинення вогню, зокрема розпочати з 10 населених пунктів: Щастя, Попасна, Станиця Луганська, Кримське, Авдіївка, Волноваха, Гранітне, Луганське, Широкине, район Донецького аеропорту", - йдеться в повідомленні.

Сторони наголосили на необхідності гарантування безпеки та належного режиму роботи інспекторів ОБСЄ, включаючи безперешкодні перевірки в місцях дислокації відведеної техніки.

Згідно з інформацією, співрозмовники також домовилися про необхідність публікації щоденного звіту ОБСЄ про порушення режиму припинення вогню, який надсилатимуть усім МЗС країн нормандського формату.

Порошенко, Меркель і Олланд черговий раз звернулися до Путіна з пропозицією негайно звільнити українку Надію Савченко.

Президент України також наголосив на необхідності звільнення всіх заручників, яких незаконно утримують на території Донецької, Луганської областей і в Росії.

Серед інших питань співрозмовники обговорили проблему доставки української та міжнародної гуманітарної допомоги на Донбас та енергетичні питання.

Співрозмовники домовилися про проведення в п'ятницю консультації на рівні заступників міністрів закордонних справ, де також буде обговорюватися питання миротворців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram