ГоловнаПолітика

Рада запланувала на позачергове засідання 18 законопроектів

Депутати розглянуть поправки до держбюджету і пакет супутніх документів

Рада запланувала на позачергове засідання 18 законопроектів
Фото: Макс Левин

Верховна Рада запланувала розглянути на сьогоднішньому позачерговому засіданні 18 законопроектів, головний з яких - проект №2147 - про внесення поправок до бюджету.

Перед змінами до держбюджету заплановано розглянути ще 6 супутніх законопроектів, йдеться в порядку денному.

Зокрема депутати розглянуть: законопроект №2212 про обмеження виплати працюючим пенсіонерам 85% пенсії та поетапне підвищення на 5 років пільгового пенсійного віку для жінок; збільшення страхового стажу для осіб, які мають право на пільгову пенсію, та страхового стажу, необхідного для призначення пенсії за вислугу років; а також №№2210 і 2211 про невиплату пенсій посадовим особам під час роботи в органах контролю.

Також розглянуть законопроекти №2213 - про збільшення ставки рентної плати з нинішніх 20% до 70% за користування надрами під час видобутку природного газу для потреб населення для покладів газу до 5 км - і №2209 - про визначення механізму додаткового розподілу і перерозподілу між місцевими бюджетами обсягу видатків, передбачених за бюджетною програмою "Заходи оптимізації системи центральних органів виконавчої влади та скорочення кількості контролюючих органів".

Парламентарії також розглянуть законопроект №2214 - про надання гарантованому постачальнику природного газу, яким є "Нафтогаз України", права обмежувати газопостачання підприємств теплокомуненерго до рівня технологічної безпеки в разі порушення ними умов оплати газу та перевищення виділених лімітів газу.

Після ухвалення змін до держбюджету на засіданні заплановано розглянути законопроекти №2085 - про посилення відповідальності власників банків, №1863 - про зменшення навантаження на фонд оплати праці, №2003 - про відшкодування ПДВ при експорті сільгосппродукції.

У другому читанні депутати повторно розглянуть законопроект №0934 - про ліцензування певних видів господарської діяльності, ще 7 законопроектів заплановано включити до порядку денного сесії.

Нагадаємо, що також сьогодні можуть розглянути відставку голови Нацбанку Валерії Гонтаревої. За даними джерел LB.ua, її долю вирішуватимуть сьогодні вранці на засіданні фракції БПП.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram