ГоловнаПолітика

Віце-президент ПАРЄ вимагає негайно відпустити Гончаренка

У МЗС України повідомили, що питанням нардепа вже займається консул

Віце-президент ПАРЄ вимагає негайно відпустити Гончаренка

Віце-президент ПАРЄ, голова української делегації в ПАРЄ, нардеп Володимир Ар'єв зажадав негайно відпустити нардепа, делегата України в ПАРЄ Олексія Гончаренка.

"Вимагаю від російської влади негайно звільнити народного депутата, делегата України в ПАРЄ Олексія Гончаренка. Вимагаю від імені всіх своїх колег як голова делегації і як віце-президент ПАРЄ", - написав Ар'єв у Facebook.

"Поліція Москви проігнорувала дипломатичний імунітет Гончаренка і продемонструвала повну неповагу до основних принципів міжнародного права. Така поведінка російської влади дає додаткові підстави для посилення санкцій проти делегації РФ в ПАРЄ", - додав він.

"Я звертаюся до генсекретаря Ради Європи Турбьорна Янгланда і президента ПАРЄ Анн Брассер зробити все можливе для звільнення Гончаренка та Савченко, незаконно та безпідставно заарештованих у Москві", - додав він.

Зі свого боку посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив у Twitter, що над справою Гончаренка вже працює консул України в Москві Геннадій Брескаленко.

Раніше повідомляли, що українського депутата Олексія Гончаренка затримали 1 березня під час маршу пам'яті російського опозиціонера Бориса Нємцова.

У Слідчому комітеті РФ повідомили, що Гончаренка затримали за непокору законним вимогам співробітників поліції. Його допитують у справі про злочини проти російського громадянина під час трагічних подій в Одесі 2 травня, додали в СК.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram