ГоловнаПолітика

Порошенко внесе в Раду звернення про введення миротворців

резидент назвав фейковим відведення бойовиками озброєння

Порошенко внесе в Раду звернення про введення миротворців
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко має намір наступного тижня внести до Верховної Ради проект звернення парламенту до генсекретаря і Радбезу ООН з проханням направити в Україні миротворців.

"Наступного тижня - я сподіваюся, що у вівторок, - проект закону, який буде мною внесений, надійде в парламент", - сказав Порошенко журналістам у Вінниці, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він також заявив, що відведення бойовиками озброєння "фейкове".

"Ми не приймаємо "фейкові" відведення важкої техніки і артилерії, які нам намагалося продемонструвати російське телебачення: виставили репортерів, показали колону, яка виїхала з цього місця, проїхала по дорозі і повернулася назад. Коли інспектори ОБСЄ прибули на місце, де вона (колона, що виїхала) повинна вже бути, щоб переконатися у відводі, їх туди не пустили, а коли допустили, там уже нікого не було. Це не відведення", - сказав Порошенко.

При цьому він підкреслив, що відведення українського озброєння і техніки проводиться під контролем ОБСЄ.

Порошенко також назвав недостатнім збільшення чисельності місії СММ ОБСЄ на сході країни. За його словами, збільшення спостерігачів з 350 до 500 "недостатньо".

Нагадаємо, в п'ятницю в телефонній розмові з канцлером Німеччини Анґелою Меркель Порошенко "підкреслив важливість координації зусиль для розміщення миротворчого контингенту в Україні і зазначив, що Україна зацікавлена, щоб такий контингент був сформований як місія Європейського Союзу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram