ГоловнаПолітика

Прем'єр-міністр очікує, що 2015-й стане роком стабілізації

У 2016 році Яценюк прогнозує позитивну динаміку

Прем'єр-міністр очікує, що 2015-й стане роком стабілізації
Фото: Макс Требухов

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк прогнозує, що 2015-й стане для України роком стабілізації, а в 2016 році поступово окреслиться позитивна економічна і соціальна динаміка. Про це голова уряду сказав сьогодні в інтерв'ю українським телеканалам.

"Україна перебуває у стані війни. Жодного разу в сучасній українській історії ми ніколи не були в такій ситуації. Я не можу назвати жодної європейської країни, яка так само в цьому столітті вела війну з ядерною державою на своїх кордонах. Війна забирає життя людей, знищує економіку країни. Ця війна є замахом російського агресора на наше з вами майбутнє, на нашу з вами незалежність і нашу країну", - цитує Яценюка прес-служба Кабміну.

Прем'єр зазначив, що 2014-й став для України роком втрат - як людських, так і економічних.

"У цих умовах дуже важко. Але ми протягом року не просто вижили. Ми вистояли і не дали можливості російській військовій агресії просунутися туди, куди вона хотіла", - сказав Яценюк.

Голова уряду підкреслив, що 2015 рік має бути "базовим для того, щоб у 2016 році ми почали поступове зростання".

"Я бачу 2016-й як рік, коли почнеться поступове відновлення внутрішнього виробництва, відновлення внутрішнього попиту. 2016-й бачу роком економічної стабільності", - сказав прем'єр.

Нагадаємо, основними заслугами уряду за останні 12 місяців Яценюк назвав збереження всіх соціальних виплат, а також забезпечення української армії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram