ГоловнаПолітика

Рада коаліції не домовилася про відставку Гонтаревої

Народні депутати готуються до нового пленарного тижня

Рада коаліції не домовилася про відставку Гонтаревої
Фото: www.facebook.com/NationalBankOfUkrain

Рада коаліції Верховної Ради не узгодила питання про відставку голови Нацбанку України Валерії Гонтаревої. Про це сьогодні повідомила депутат від "Народного фронту" Вікторія Сюмар, повідомляє "Укрінформ".

"Було обговорення цього питання. І фактично ніхто не заперечував, бо сьогодні ми маємо величезну проблему з регулятором - з НБУ, з керівництвом", - сказала вона.

Усі присутні члени парламентської коаліції погодилися, що кадрові рішення в Нацбанку конче потрібні. При цьому вона зазначила, що остаточне рішення не прийнято, оскільки поки що немає кандидатури нового голови НБУ.

"Таке рішення безпосередньо не було прийнято, воно буде ще прийматися з тим, щоб у нас було якесь спільне бачення. Дуже важливо дати позитивний сигнал ринку, але це не тільки відставка, це і призначення іншої людини", - додала народний депутат.

Нагадаємо, обговорення можливих кандидатур на посаду голови НБУ почалося ще раніше цього тижня. Нардеп від "Батьківщини" Олександра Кужель виступила за призначення головою Національного банку Ігоря Мітюкова, Олександра Савченка чи Юлії Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram