ГоловнаПолітика

США заявили про порушення мінських домовленостей бойовиками і пригрозили санкціями

Переговори про можливість постачання зброї Україні тривають, повідомив держсекретар

США заявили про порушення мінських домовленостей бойовиками і пригрозили санкціями
Фото: EPA/UPG

У США заявили, що бойовики на сході України порушили мінські домовленості і затверджений усіма сторонами режим припинення вогню. У тому числі це відбувається за підтримки російської влади, тому це може викликати відповідну реакцію - посилення санкцій проти Росії з боку Вашингтона.

Про це заявив прес-секретар Білого дому Джош Ернест, повідомляє УНН.

Зокрема, він зазначив, що російські військові разом з бойовиками порушили режим перемир'я в районі Дебальцевого. До того ж бойовики, вплив на яких має Москва, заважали роботі і погрожували представникам місії ОБСЄ, що сукупно дає можливість стверджувати про порушення домовленостей, досягнутих у Мінську 12 лютого.

Зі свого боку державний секретар США Джон Керрі заявив, що такі дії отримають відповідь з боку американської влади. За його словами, США можуть розширити санкції проти Росії вже найближчими днями. До того ж Керрі зазначив, що зараз тривають переговори про можливість постачання зброї Україні.

Нагадаємо, 12 лютого лідери України, Франції, Німеччини та Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі з 15 лютого, проте ухвалені в Мінську домовленості про чергове припинення вогню постійно порушуються.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram