ГоловнаПолітика

Британські військові допоможуть підготувати українську армію, - Кемерон

Якщо Росію не зупинити зараз, то завтра буде дестабілізація в Молдові та Балтії, вважає прем'єр

Британські військові допоможуть підготувати українську армію, - Кемерон
Дэвид Кэмерон
Фото: EPA/UPG

Великобританія допоможе українській армії з підготовкою персоналу і логістикою.

Про це заявив прем'єр-міністр Девід Кемерон під час виступу з питань політики уряду перед комітетом зі зв'язків палати громад, передає "Російська служба Бі-бі-сі".

За словами Кемерона, британські військові допоможуть українській армії з підготовкою персоналу і логістикою, але перебуватимуть "далеко від зони конфлікту". При цьому британський прем'єр не заперечує можливості надалі допомагати Києву зброєю. Однак поки що йдеться лише про "нелетальну допомогу".

"Якщо Росію не зупинити зараз в Україні, то завтра ми побачимо дестабілізацію в Молдові та балтійських країнах", - заявив британський прем'єр.

Виступаючи в комітеті зі зв'язків британського парламенту, Кемерон зазначив, що продовження російського втручання в Україні може призвести до нових санкцій проти Росії, включаючи третій пакет санкцій проти ключових галузей російської економіки.

Прем'єра також запитали про можливість миротворчої місії в Україні. На думку Кемерона, з цим можуть бути проблеми, оскільки Росія є членом Ради Безпеки ООН, а отже - має право вето і сумнівається в необхідності подібної місії.

"Я не думаю, що Росія поводиться як стратегічний партнер Європи", - сказав Кемерон. Однак, за його словами, необхідно продовжувати роботу з РФ з деяких питань, таких як іранська ядерна програма.

Нагадаємо, раніше Кемерон пригрозив Росії новими санкціями в разі погіршення ситуації в Донецькій і Луганській областях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram