ГоловнаПолітика

Путін спростував причетність Суркова до вбивств на Майдані

Президент РФ назвав інформацію СБУ "повною нісенітницею"

Путін спростував причетність Суркова до вбивств на Майдані
Фото: www.itogi.ru

Президент РФ Володимир Путін назвав "повною нісенітницею" повідомлення про причетність його радника Владислава Суркова до вбивств учасників Майдану в лютому 2014 року.

Про це Путін заявив в інтерв'ю Володимиру Соловйову в ефірі каналу "Россия 24", передає Медуза.

"Я іноді просто дещо дивуюся публічним заявам керівництва України - наприклад, про те, що співробітники нашої адміністрації брали участь у трагічних подіях на Майдані рік тому. Це абсолютна, повна нісенітниця, настільки далека від дійсності, що навіть дивуєшся, звідки це береться. Іноді я потім чую, що такі заяви засновані на неточних даних спеціальних служб. Я б попросив бути уважнішими при використанні тих відомостей, які лягають на стіл моїм українським колегам", - сказав Путін.

Відповідаючи на запитання про ймовірність початку війни між Росією та Україною, Путін заявив, що "такий апокаліптичний сценарій навряд чи можливий".

Нагадаємо, про причетність Владислава Суркова до вбивств на Майдані заявив 20 лютого голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко. За його словами, радник президента РФ керував групами снайперів, які стріляли в активістів Майдану і в співробітників правоохоронних органів.

Ці звинувачення потім повторив Президент України Петро Порошенко, виступаючи на церемонії вручення нагород родичам людей, які загинули на Майдані.

Міністерство закордонних справ Росії назвало слова Наливайченка і Порошенка повною маячнею.

Нагадаємо, в березні-квітні 2014 року правоохоронці затримали, а суд заарештував екс-співробітників "Беркута" Зінченка, Аброськіна і їхнього командира Дмитра Садовника за підозрою в розстрілі активістів Євромайдану на вул. Інститутській 20 лютого в Києві. У жовтні екс-командир роти "Беркута" Садовник, якого суд відпустив під домашній арешт, утік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram