ГоловнаПолітика

Польща підтримує введення миротворців на Донбас

Порошенко і Коморовський домовилися про співпрацю в оборонній та енергетичній сферах

Польща підтримує введення миротворців на Донбас
Фото: EPA/UPG

Польща буде завжди нагадувати Франції та Німеччини про те, що вони взяли на себе особливу відповідальність у питанні врегулювання конфлікту на Донбасі і реалізації мінських домовленостей.

Про це заявив президент Республіки Польща Броніслав Коморовський під час зустрічі з Президентом України Петром Порошенком, повідомляє прес-служба Президента України.

"Ми підтримуємо реалізацію мінських домовленостей, але завжди будемо нагадувати Франції та Німеччини, що вони взяли на себе особливу відповідальність", - сказав Броніслав Коморовський.

Президент Польщі підтримав ініціативу Президента України про введення миротворчого контингенту.

Також співрозмовники обговорили і домовилися активізувати співпрацю між Україною та Польщею в оборонній та енергетичній сферах.

Як повідомляли, президент Порошенко раніше закликав ввести миротворців ООН на південний схід України, зазначивши, що найкращим форматом миротворчих сил була б поліцейська місія ЄС.

Раніше міноборони Латвії заявило про готовність збройних сил країни брати участь у миротворчій операції Євросоюзу на сході України, якщо відповідні рішення приймуть Рада Безпеки ООН і латвійський Сейм.

На думку експертів, введення миротворців займе мінімум півроку. Водночас в ООН поки що не надходив запит про скерування миротворців в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram