ГоловнаПолітика

Семенченко подав рапорт про відставку з посади комбата "Донбасу"

Народний депутат не може більше суміщати дві посади

Семенченко подав рапорт про відставку з посади комбата "Донбасу"
Фото: Макс Требухов

Народний депутат Семен Семенченко подав рапорт про звільнення з посади командира батальйону "Донбас". Таку заяву сьогодні опублікувала прес-служба батальйону на своїй сторінці у Фейсбуці.

Згідно з повідомленням, Семенченко подав рапорт ще у четвер, 19 лютого.

"19 лютого 2015 року Семен Семенченко подав рапорт про звільнення з посади командира НГУ "Донбас". Поєднувати посади народного депутата України і командира військового підрозділу виявилося вкрай складним завданням", - сказано в заяві комбата В'ячеслава Власенка.

Власенко уточнює, що з 800 бійців батальйону погодилися продовжувати службу за контрактом у Національній гвардії України близько 90 осіб. "У зв'язку з цим було прийнято рішення про більш ретельну підготовку складу цього підрозділу. Крім того, було прийнято рішення про формування батальйону "Донбас-Україна" (46 батальйон) не на базі Міністерства Внутрішніх Справ, а безпосередньо на базі Збройних Сил України", - заявив Власенко.

Нагадаємо, раніше цього тижня стало відомо про формування паралельного генерального штабу добровольчих сил України під керівництвом Семенченка і лідера "Правого сектору", нардепа Дмитра Яроша.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram