ГоловнаПолітика

Кримські татари можуть оголосити надзвичайний стан

За нинішніх умов неможливо прибрати колабораціоністів із Меджлісу 

Кримські татари можуть оголосити надзвичайний стан

Голова ревізійної комісії Курултаю кримськотатарського народу Алі Озенбаш вважає, що органи національного самоврядування кримських татар мають оголосити надзвичайний стан.

"Ще 15 січня 2015 року Ревізійна комісія Курултаю зробила заяву, в якій вказала, що деякі члени Меджлісу, які через різні причини працюють в органах влади Криму, протягом довгого часу не виконують рішення Меджлісу і Курултаю, що суперечить інтересам народу. Проте за нинішніх умов немає можливості скликати Курултай і провести ротацію членів Меджлісу або справедливі вибори", - заявив він виданню "Крым.Реалии".

За словами Озенбаша, надзвичайний стан дозволить тимчасово скоротити кількість делегатів Курултаю; терміново визначити форму, що дозволяє скоротити фактично недіючих членів Меджлісу й обрати нових; тимчасово надати Меджлісу право вносити зміни в документи, що регламентують діяльність Курултаю кримськотатарського народу.

Нагадаємо, голова Меджлісу Рефат Чубаров раніше заявив про загрозу, що окупаційна влада спробує створити свій Меджліс із колабораціоністом Ремзі Ільясовим на чолі.

Разом з ним з російською владою співпрацюють Заур Смірнов (голова державного комітету у справах міжнаціональних відносин і депортованих громадян Республіки Крим), Тейфук Гафаров (заступник сімферопольського міського голови), а також Руслан Бальбек (віце-прем'єр Криму).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram