ГоловнаПолітика

Порошенко: в Україні Януковича чекають з нетерпінням

Президент зазначив, що Янукович зможе очолити протестний рух у в'язниці

Порошенко: в Україні Януковича чекають з нетерпінням
Порошенко
Фото: EPA/UPG

Президент України Петро Порошенко заявив, що в Україні з нетерпінням чекають колишнього президента Віктора Януковича, який рік тому втік до Росії.

Про це Порошенко сказав на прес-конференції в Запоріжжі, відповідаючи на запитання журналістів, передає "Радіо Свобода".

На прохання прокоментувати заяву Януковича, що з'явилася в російських ЗМІ, про бажання повернутися в Україну, Порошенко заявив: "Я вважаю, що це буде добре для України. Не впевнений, що буде добре для нього. Ми чекаємо його з нетерпінням. І готові до зустрічі. Чим швидше він повернеться в Україну, тим краще буде для України. Нехай очолить протестний рух. У найкращому випадку - у в'язниці".

12 січня Інтерпол оголосив Віктора Януковича в розшук за звинуваченням у зловживанні владою і вбивстві. Раніше його оголосили в міждержавний розшук МВС.

Янукович утік з Києва в ніч на 22 лютого 2014 року і незабаром остаточно залишив Україну. Того ж дня Рада визнала його таким, що самоусунувся від виконання своїх обов'язків, і призначила в.о. президента Олександра Турчинова. Разом з тим, Янукович у своїх заявах продовжує говорити, що є легітимним президентом України, оскільки в країні, за його словами, стався переворот.

Раніше в лютому Росія відмовилася видати Януковича. Віктор Янукович - фігурант щонайменше шести кримінальних справ. Поміж іншого його підозрюють у причетності до масових убивств мітингувальників під час Євромайдану. Верховна Рада позбавила Януковича звання президента України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram