ГоловнаПолітика

Росія блокує рішення про перекриття української-російського кордону, - Турчинов

Секретар РНБО вважає, що бойовики без підтримки Москви не протримаються і декількох тижнів

Росія блокує рішення про перекриття української-російського кордону, - Турчинов
Александр Турчинов
Фото: rnbo.gov.ua

Російська агресія триватиме, поки не буде перекрито російсько-український кордон, проте РФ блокує розгляд і прийняття цього рішення.

Про це повідомили у прес-службі Ради нацбезпеки і оборони з посиланням на заяву секретаря РНБО Олександра Турчинова, передає "Радіо Свобода".

За його словами, перекриття кордону - це перше завдання, яке має бути вирішене, "у тому числі за участю миротворчих підрозділів". "Без цього агресія буде перманентною", - підкреслив Турчинов.

Секретар РНБО підкреслив, що "всі російсько-терористичні угруповання, які знаходяться на захопленій території, розуміють, що як тільки буде перекрито кордон, вони не протримаються і декількох тижнів", тому Росія всіляко блокує розгляд і прийняття цього рішення.

Прийняті в Мінську домовленості 12 лютого про чергове припинення вогню постійно порушуються. Зокрема, проросійські сепаратисти і російські війська продовжили наступ на місто Дебальцеве Донецької області і змусили відступити українські війська, які дотримувалися режиму припинення вогню і не могли дати повноцінної відсічі. При цьому сепаратисти звинувачують у таких порушеннях українську сторону. Росія, зі свого боку, стверджує, що не пов'язана ніякими зобов'язаннями щодо мінських домовленостей, посилаючись на те, що є їх "гарантом", але не учасником.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram