ГоловнаПолітика

Янукович в інтерв'ю російському каналу: ніхто Майдан зброєю не розганяв

Янукович і далі стверджує, що є легітимним президентом України

Янукович в інтерв'ю російському каналу: ніхто Майдан зброєю не розганяв
Фото: EPA/UPG

Віктор Янукович, який перебуває в розшуку Інтерполу, дав інтерв'ю телеканалові "НТВ-Россия".

Про це повідомляється на сайті телеканалу.

Інтерв'ю Януковича вийде о 19:00 за московським часом (18:00 за Києвом) у передачі "Центральне телебачення".

"Рівно рік тому він знайшов тільки цей вихід - тікати. Віктор Янукович, президент без країни. Чого він боявся найбільше, у чому була його головна помилка і що через рік він може сказати Україні?", - йдеться в анонсі телеканалу.

Тим часом у мережі Youtube вже з'явилося заявлене інтерв'ю. У ньому Янукович каже, що Майдан не розстрілював.

"Незважаючи на те, що мене провокували, провокували правоохоронні органи на відповідні дії, ніхто Майдан не розігнав зі зброєю, танками, бронетехнікою, як мене до цього підштовхували. Я прагнув до миру. Мені влада ціною крові не потрібна була. Тому я погодився підписувати 21 лютого домовленість з опозицією", - сказав утікач. При цьому він додав, що робив усе, щоб уникнути кровопролиття.

Іншою заявленою темою передачі є "Екстремісти-фанатики "Ісламської держави", що перетворюють людей на зомбі...".

12 січня Інтерпол оголосив Віктора Януковича у розшук за звинуваченням у зловживанні владою і вбивстві. Раніше його було оголошено у міждержавний розшук МВС.

Янукович утік з Києва в ніч на 22 лютого 2014 року і незабаром остаточно покинув Україну. Того ж дня Рада визнала його таким, що самоусунувся від виконання своїх обов'язків, і призначила в. о. президента Олександра Турчинова. Разом з тим, Янукович у своїх заявах продовжує говорити, що є легітимним президентом України, оскільки в країні, за його словами, стався переворот. Раніше в лютому Росія відмовилася видати Януковича. Віктор Янукович - фігурант щонайменше шести кримінальних справ. З-поміж іншого його підозрюють у причетності до масових убивств мітингувальників під час Євромайдану. Верховна Рада позбавила Януковича звання президента України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram