ГоловнаПолітика

Обвинувачення просить заарештувати Чечетова з альтернативою у вигляді застави 5 млн гривень

Екс-нардеп перед засіданням суду виклав свій рецепт єдності України

Обвинувачення просить заарештувати Чечетова з альтернативою у вигляді застави 5 млн гривень
Фото: twitter.com/HromadskeTV

О 19:00 розпочалося засідання Печерського райсуду Києва щодо обрання запобіжного заходу для колишнього нардепа Михайла Чечетова.

Як повідомляє видання "Апостроф", на засіданні головує суддя Олеся Батрин, сторону обвинувачення представляє прокурор Валерій Зимогляд.

Обвинувачення просить суд заарештувати Чечетова з альтернативою у вигляді застави.

Спочатку прокуратура вимагала призначити Чечетову суму застави у розмірі 8220 мінімальних зарплат, однак на суді прокурор Валерій Зимогляд заявив, що обвинувачення вирішило зменшити суму застави до 4105 мінімальних зарплат, "виходячи з матеріального становища підозрюваного і його віку". Одна мінімальна зарплата нині дорівнює 1218 гривням, тобто повна сума становить 5 млн гривень.

На засідання Чечетов прийшов сам.

"Хочеться тільки одного: щоб не тяжіла політика, щоб не було політики, а було все чесно. Якщо у нас в країні над усім не буде тяжіти політика, піде й економіка, об'єднається країна, повернемо Крим, буде Донбас у складі України", - сказав Чечетов журналістам перед засіданням.

Нагадаємо, в п'ятницю Генпрокуратура повідомила Чечетову про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Справу проти Чечетова порушено у зв'язку з організацією голосування 16 січня 2014 року у Верховній Раді за "диктаторські законопроекти".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram