ГоловнаПолітика

Росія вважає будь-які переговори частиною плану захоплення території, - колишній грузинський військовий

Арчіл Цинцадзе вважає переговори необхідними

Росія вважає будь-які переговори частиною плану захоплення території, - колишній грузинський військовий
Фото: Макс Требухов

Росія ніколи не виконує взятих на себе зобов'язань. Про це LB.ua заявив полковник грузинської армії у відставці, який командував батальйоном під час грузино-абхазького конфлікту, учасник бойових дій в Сухумі (1992 рік) і Цхинвалі (2008 рік) Арчіл Цинцадзе.

"Росія - це країна з імперськими амбіціями. Їй потрібна тільки земля, а не політичні важелі впливу на країну, як думають багато хто. Її навіть не хвилює, де ця територія і хто на ній живе... Наприклад, з приводу Грузії. Можу зрозуміти, коли для них ласим шматочком була Абхазія, чорноморське узбережжя... Але з яких причин Росія поклала око на Цхинвальський регіон, де тільки гори і пустеля, не розумію", - заявив він.

"Які б документи вони не підписували, все одно рухатимуться далі. Російська сторона вважає будь-які переговори частиною свого стратегічного плану захоплення територій", - додав він.

Водночас Цинцадзе вважає за необхідне вести переговори про врегулювання конфлікту на Донбасі.

"Але треба розуміти, що ці домовленості суттєво не змінюють нічого. Переговори - тактичні заходи. Поки не буде стратегічних цілей, доти ми будемо прикривати території тілами героїв", - додав він.

Нагадаємо, що 12 лютого у Мінську тристороння контактна група домовилася про перемир'я на Донбасі, але його порушили вже першого ж дня.

Напередодні бойовики ДНР захопили Дебальцеве. У "міноборони" самопроголошеної республіки заявили, що до суботи планують повністю зачистити місто від українських військових, після чого обіцяли запросити туди спостерігачів ОБСЄ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram