ГоловнаПолітика

Порошенко і Меркель наполягають на звільненні всіх заручників

Сторони погодилися, що ЄС повинен впливати на сторони мінських домовленостей задля їхнього виконання

Порошенко і Меркель наполягають на звільненні всіх заручників
Фото: EPA/UPG

Президент України Петро Порошенко і канцлер Німеччини Ангела Меркель наполягають на необхідності звільнити всіх заручників згідно з домовленостями, підписаними в Мінську.

Це рішення стало результатом телефонної розмови голів двох держав, повідомляє прес-служба Президента.

"Також вони наголосили, що домовленості, досягнуті вранці в нормандському форматі про звільнення українських військовополонених, захоплених під час виходу з Дебальцевого, слід виконувати. Зокрема, і Надію Савченко, і всіх українських заручників слід звільнити в рамках виконання мінських домовленостей", - сказано в повідомленні.

Окрім того, Меркель запевнила Порошенка в підтримці й погодилася, що Європейський Союз повинен вжити подальших заходів, щоб вплинути на сторони мінських домовленостей для їхнього виконання.

Голови України та Німеччини також обговорили шляхи досягнення стійкого режиму припинення вогню і зазначили, що Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ повинна отримати повний доступ для моніторингу та верифікації.

Нагадаємо, 19 лютого відбулася телефонна розмова Порошенка з Меркель, Олландом і Путіним, під час якої він закликав їх терміново розглянути введення миротворців на Донбас.

А також закликав Меркель і Олланда визнати ситуацію в Дебальцевому порушенням мінських домовленостей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram