ГоловнаПолітика

Чуркін і Пушилін виступили проти введення миротворців

ДНР поскаржиться Німеччині та Франції

Чуркін і Пушилін виступили проти введення миротворців
Виталий Чуркин
Фото: EPA/UPG

Представник ДНР на мінських переговорах Денис Пушилін і представник Росії при ООН Віталій Чуркін заявили, що запрошення миротворців на російсько-український кордон буде порушенням мінських домовленостей.

"Досягнуто мінських домовленостей 12 лютого. Згідно із цими домовленостями, в Донецькій і Луганській республіках будуть створювати свої міліції. Спостереження за районом буде проводити ОБСЄ. Якщо тут висуваються якісь інші схеми, то виникає питання про те, чи збираються виконувати мінські домовленості", - подає слова Чуркіна РИА Новости.

Пушилін зі свого боку анонсував скаргу ДНР на Україну до глав держав, які виступили гарантами мінських угод.

"РНБО в особі (секретаря Олександра) Турчинова уточнила - йдеться про запрошення миротворців на російсько-український кордон на донбаській ділянці. Це є фактичним порушенням комплексу заходів з виконання мінських угод. Відповідно, ми вкрай негативно до цього ставимося, ба більше, маємо намір звернутися до глав держав, які виступили гарантами виконання взятих на себе Україною зобов'язань", - сказав Пушилін.

"Будемо звертатися, щоб вжили якихось негайних заходів для повернення України на шлях виконання окресленого мирного плану і вирішення конфлікту суто політичним шляхом", - зазначив він.

Відповідаючи на питання, в якій формі представники ДНР будуть звертатися до глав держав, які виступили гарантами мінських угод, Пушилін сказав: "І в письмовій зокрема, за допомогою ОБСЄ, через (представників) якої ми дамо ці листи".

Нагадаємо, Рада національної безпеки і оборони України ухвалила рішення звернутися в ООН і до ЄС щодо розгортання в Україні місії миротворців. Секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що миротворчий контингент, про введення якого проситиме Україна, повинен стати не тільки на лінії зіткнення між військовими і бойовиками, а й на тій частині кордону з Росією, якої не контролює Україна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram