ГоловнаПолітика

РНБО вирішила перегрупувати сили ЗСУ в зоні АТО

Турчинов вважає, що потрібно враховувати нову лінію зіткнення

РНБО вирішила перегрупувати сили ЗСУ в зоні АТО
Фото: www.dyvys.in

Рада національної безпеки і оборони ухвалила рішення перегрупувати Збройні сили України в зоні АТО, враховуючи нову лінію зіткнення з бойовиками.

Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов, повідомляє "Апостроф".

"У цьому рішенні розглянуто комплексні заходи для посилення безпеки держави, що стосуються завдань Генштабу та Міноборони з перегрупування збройних сил і військових формувань, враховуючи фактично нову лінію зіткнення, яка сьогодні існує, і посилення активної оборони", - зазначив пан Турчинов.

За його словами, найближчим часом прогнозують провокації бойовиків, причому не тільки не припинення вогню, а й  посилення терористичної загрози.

"Саме тому відпрацьовано докладні рішення, що стосуються комплексних заходів саме в питаннях антитерористичної діяльності", - додав секретар РНБО. Він також пояснив, що уряд і СБУ повинні розробити нове положення про єдину держсистему запобігання, реагування і припинення терористичних актів. "Воно передбачає три рівня загрози: синій - підвищений, оранжевий - високий, червоний - критичний. Критерії їхньої ідентифікації, оцінки та заходи, яких вживатимуть усі суб'єкти виконавчої влади", - заявив Турчинов.

Також РНБО схвалила звернення до ООН і ЄС про запровадження миротворців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram