ГоловнаПолітика

Петренко сподівається, що Єфремов буде "першою ластівкою"

Міністр не виключає, що Янукович в якийсь момент може стати для Путіна незручним, і він передасть його Україні

Петренко сподівається, що Єфремов буде "першою ластівкою"
Фото: www.kmu.gov.ua

Міністр юстиції України Павло Петренко сподівається, що кримінальне провадження проти Олександра Єфремова є "першою ластівкою", і після цього відбудуться затримання інших чиновників режиму Януковича.

Про це він повідомив в інтерв'ю Укрінформу.

"Міністерство юстиції не є правоохоронним органом, а тут питання більше до наших правоохоронних слідчих органів. Але я переконаний, що за злочини, вчинені чиновниками та представниками режиму Януковича, винних треба покарати. Сподіваюся, що такого роду кримінальне провадження, яке здійснюється нашими органами прокуратури (щодо Єфремова. - ред.), - це лише "перша ластівка", - заявив Петренко.

Міністр повідомив, що Росія поки що не збирається виконувати свої міжнародні зобов'язання щодо екстрадиції в Україну чиновників режиму Януковича.

Водночас він зазначив, що Путін, який фактично переховує на своїй території Януковича і його оточення, став співучасником тих злочинів, які Янукович здійснив в Україні. "Тому на його іміджі, який і так зіпсовано, це додаткова пляма", - констатував Петренко.

Міністр юстиції не виключає, що Янукович в якийсь момент може стати для Путіна незручним, і не виключено, що він передасть його Україні. "Янукович і його оточення на сьогодні це, в першу чергу, маріонетки Путіна", - зазначив він.

Петренко підкреслює, що тільки на території України виявлено 80 млрд грн, які належали Януковичу і його близькому оточенню, що можна порівняти з військовим бюджетом України на нинішній рік.

На його думку, ці кошти мають бути спрямовані в бюджет і витрачені на потреби українців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram